Informacja prasowa od firmy Intralox: Firma Intralox zdobywa nagrodę „Modex Innovation Award”

• Aktualności
  • Styczeń 22, 2015

Firma Intralox zdobywa nagrodę „Modex Innovation Award”

Sortownik OMNI-DIRECTIONAL™ Sorter zdobywa nagrodę „Best New Innovation award”

Marzec 2014 r. — najnowsza innowacja firmy Intralox — sortownik OMNI-DIRECTIONAL™ Sorter wybrany zwycięzcą w konkursie „Modex Innovation Award” w kategorii „Best New Innovation”. Ogłoszenie zwycięzców odbyło się w trakcie wygłaszania prelekcji na konferencji Modex 2014 zorganizowanej w Atlancie, w stanie Georgia.

Niniejsza opatentowana technologia umożliwia odbieranie produktów przybywających z dowolnego kierunku, a następnie szybkie ich sortowanie na małej powierzchni również w dowolnym kierunku. Firma Intralox opracowała sortownik, który przechwytuje produkty w wyznaczonej strefie w przypadku, gdy te muszą zostać posortowane i przetransportowane do ręcznej selekcji, a następnie zostać połączone w strumień trafiający z powrotem na ten sam przenośnik.  Innym kluczowym miejscem zastosowania tego produktu jest jednopoziomowe zasilanie/odbiór z systemu automatycznego wyszukiwania i przechowywania (AS/RS) w tempie do 3600 skrzynek lub toreb na godzinę.

„Jesteśmy firmą opierającą się i silnie skupioną na innowacji. Tym bardziej czujemy się zaszczyceni, mogąc odebrać tę nagrodę.” — powiedział Matt Fourney, kierownik działu badań i rozwoju firmy Intralox.

Technologia ta pozwala na bardzo szybkie sortowanie produktów pod każdym kątem i na małej powierzchni. Można ją również wykorzystać w innych celach, takich jak: sortowanie wsteczne, obracanie wybranych produktów, zmienianie ich kierunku, wyrównywanie oraz ustawianie w rzędy lub kolumny. Wszystko za sprawą jednego urządzenia. Operacje te można realizować przy użyciu wielu istniejących technologii, jednakże nowy sortownik firmy Intralox daje te wszystkie możliwości w jednym urządzeniu.

Sortownik OMNI-DIRECTIONAL Sorter może obsługiwać różne rodzaje opakowań, skrzyń oraz innych przedmiotów, które nadają się do transportu przenośnikiem.

Od ponad 10 lat opatentowana technologia Activated Roller Belt™ (ARB™) spełnia oczekiwania w zakresie wydajnych i niezawodnych systemów transportowania zwiększonych ilości produktów na małej przestrzeni.  Na całym świecie zostało zamontowanych już ponad 4000 systemów ARB, które wypełniając luki w układach linii naszych klientów zwiększyły ich funkcjonalność i obniżyły całkowite koszty realizacji tychże projektów.

Wiadomości i spostrzeżenia